Ο-Μάστορας αναλαμβάνει την τοποθέτηση θερμομόνωσης σε ταράτσες και εξωτερικούς τοίχους υφιστάμενων και νεόδμητων κτιρίων. Με ειδικό συνεργείο και μετά από την απαιτούμενη μελέτη της τοιχοποιίας του κτιρίου, φροντίζει για την άριστη εφαρμογή της μόνωσης, που θα σας εξασφαλίσει υψηλή θερμομονωτική απόδοση και αντοχή στο χρόνο. Η ποιοτική εφαρμογή των θερμομονωτικών υλικών που θα επιλέξετε, αποτελεί την εγγύηση της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

Συμβατική θερμομόνωση ταράτσας

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Η ολοκληρωμένη μόνωση μιας ταράτσας πρέπει να περιλαμβάνει στεγανοποίηση και θερμομόνωση. Η στεγανοποίηση γίνεται πάνω στην πλάκα σκυροδέρματος και ακολουθεί από πάνω η θερμομόνωση. Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστήματα θερμομόνωσης ταρατσών με έτοιμα υλικά, που απαιτούν τοποθέτηση από έμπειρα συνεργεία. Η αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών τοποθέτησης έχουν σαν αποτέλεσμα την μακροβιότητα του θερμομονωτικού έργου και τη βέλτιστη δυνατή ενεργειακή του απόδοση.

Θερμομόνωση ταράτσας με επίστρωση πλακιδίων

Πλεονεκτήματα θερμομόνωσης ταρατσών

Τα πλεονεκτήματα που αποκομίζει ένα κτίριο μετά τη θερμομόνωση της ταράτσας του, συνοψίζονται στα εξής:

 • Σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας τόσο το χειμώνα για τη θέρμανση, όσο και το καλοκαίρι για την ψύξη των εσωτερικών χώρων του κτιρίου. Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που θα αποφέρει η θερμομόνωση της ταράτσας, μπορεί να ξεπεράσει και το 30%. Στο ποσοστό αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα των θερμομονωτικών υλικών, που θα επιλεγούν και η άρτια εφαρμογή τους.
 • Η θερμομόνωση της ταράτσας προσφέρει προστασία της εξωτερικής επιφάνειας του σκυροδέρματος. Μακροχρόνια μειώνονται οι πιθανότητες φθοράς της εξωτερικής επιφάνειας και ενισχύεται η στεγανότητα της οροφής του κτιρίου.
 • Η θερμομόνωση βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, που ζουν στο κτίριο. Η απουσία υγρασίας και η σχετικά σταθερή θερμοκρασία σε βάθος 24ώρου, αποτελούν εφόδια μιας ποιοτικότερης ζωής με άνετες συνθήκες διαβίωσης.
 • Εναρμόνιση με τις Κοινοτικές οδηγίες για τις ενεργειακές αποδόσεις των κτιριακών κατασκευών και ταυτόχρονη αναβάθμιση της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Ένα θερμομονωμένο κτίριο μετατρέπεται σε μία ελκυστική επένδυση.

Ο-Μάστορας με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην περιουσία σας, φροντίζει να ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία θερμομονωτικά έργα σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, γραφειακά συγκροτήματα και εργοστάσια. Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των θερμομονωτικών έργων γίνεται από πιστοποιημένα συνεργεία και υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου μηχανικού. Η προσοχή στη λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της θερμομόνωσης ταράτσας, θα εξασφαλίσει την μακροβιότητα του έργου και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων.

Οι επιστρώσεις στην αντεστραμμένη θερμομόνωση ταράτσας

Προτεινόμενες λύσεις για τις θερμομονώσεις ταρατσών

Η θερμομόνωση της ταράτσας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους και, εξαρτάται από το είδος της υφιστάμενης πλάκας. Εάν, η πλάκα δεν σηκώνει βάρος, η θερμομόνωση γίνεται με ειδικές θερμομονωτικές βαφές. Σε αντίθετη περίπτωση προτιμούνται οι θερμομονωτικές πλάκες.

Οι θερμομονωτικές βαφές χρησιμοποιούν τη νανοτεχνολογία ως βάση και έχουν αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα, εάν εφαρμοστούν σωστά. Το μειονέκτημά τους είναι η μικρή αντοχή στο χρόνο και η γρήγορη φθορά τους.

Οι θερμομονωτικές πλάκες αποτελούν ολοκληρωμένες λύσεις θερμομόνωσης με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το κόστος τους είναι σαφώς μεγαλύτερο αλλά, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ποιοτικό και μακροχρόνιο. Τα θερμομονωτικά συστήματα ταρατσών που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο, μπορούν να καλύψουν και τις πιο απαιτητικές κτιριακές κατασκευές.

Ο-Μάστορας κατόπιν μελέτης της ταράτσας, προβαίνει σε προτάσεις, που αποτελούν την ιδανική λύση για κάθε κτίριο. Λύσεις λειτουργικές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος αγοράς και τοποθέτησης. Συνεργαζόμαστε με τις σημαντικότερες εταιρείας παραγωγής θερμομονωτικών υλικών και αγοράζουμε σε συμφέρουσες τιμές.

Θερμομόνωση ταράτσας και δημιουργία πράσινου δώματος

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ

Η θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων ενός κτιρίου γίνεται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου περιμετρικά. Η επιλογή των υλικών γίνεται ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου, τη μονωτική ποιότητα κατασκευής του και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Τα κατάλληλα θερμομονωτικά υλικά, η σωστή ένωση – κόλλησή τους και το κατάλληλο επίχρισμα, αποδίδουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο-Μάστορας στις θερμομονώσεις εξωτερικών τοίχων επιδιώκει τη μεγιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος, τόσο στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, όσο και στη μακροχρόνια αντοχή του έργου.

Θερμομόνωση εξωτερικού τοίχου με πάνελ
Τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών σε εξωτερικό τοίχο
Πλάκες θερμομόνωσης εξωτερικών τοίχων

Ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε κτιρίου και πάντα κατόπιν τεχνικής μελέτης, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν:

 • Θερμομονωτικά υλικά εξωτερικών τοίχων με πετροβάμβακα.
 • Θερμομονωτικά υλικά εξωτερικών τοίχων με εξηλασμένη  πολυστερίνη.
 • Θερμομονωτικά υλικά εξωτερικών τοίχων με διογκωμένη πολυστερίνη.
 • Θερμομονωτικά υλικά εξωτερικών τοίχων με διάτρητη διογκωμένη πολυστερίνη.
 • Θερμομονωτικά υλικά εξωτερικών τοίχων με διογκωμένη πολυστερίνη με γραφίτη.

Τα κατασκευαστικά βήματα που ακολουθεί Ο-Μάστορας στις εξωτερικές θερμομονώσεις κτιρίων, είναι τα εξής:

 1. Τοποθέτηση των θερμομονωτικών υλικών για εξωτερικούς τοίχους με ειδική κόλλα.
 2. Κάθετη και γωνιακή στήριξη των θερμομονωτικών υλικών.
 3. Αλλεπάλληλες στρώσεις επιχρισμάτων για στερέωση, στεγανοποίηση και διακόσμηση εξωτερικής επιφάνειας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ή αφήστε μας το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, για να κλείσουμε ένα ραντεβού για μια επιτόπου αυτοψία των αναγκών του κτιρίου, που σκοπεύετε να μονώσετε.

Το όνομα σας (απαιτείται)

Email (απαιτείται)

Τηλέφωνο (απαιτείται)

Πληροφορίες που θέλετε να προσθέσετε

Δείτε επίσης