διαγνωστικο κεντρο μαστογραφια

Η σωστή και έγκυρη πρόληψη σώζει ζωές. Ο χώρος μέσα στον οποίο διαδραματίζονται όλες οι ενέργειες διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας επιδράει άμεσα στην ψυχοσύνθεση του ατόμου. Η καλή και άμεση επικοινωνία ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή καθορίζει την εξέλιξη της θεραπευτικής αντιμετώπισης και τον βαθμό ικανοποίησης των ίδιων των ασθενών κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους.

Πώς όμως αντικατοπτρίζεται η ιδεολογία των επιχειρηματιών της αλυσίδας των διαγνωστικών κέντρων Ιατρικής Πρόληψης στους χώρους τους; Η συνεργασία με την Innovo Constructions αποτελεί το κλειδί για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ιατρικών μονάδων για υπεύθυνη και αξιόπιστη παροχή υπηρεσιών σε όλον τον κόσμο. Στόχος των μελετητών είναι η ορθή διαρρύθμιση του χώρου επιτυγχάνοντας την βέλτιστη λειτουργικότητα, η εγκατάσταση ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων  που να υποστηρίζουν τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και η υψηλή αισθητική για την δημιουργία φιλικής και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Ο συνδυασμός πρωτοποριακών κατασκευών, υλικών, χρωμάτων και φωτισμού γίνεται σύμφωνα με τεχνικές μεθόδους και αισθητικούς κανόνες ακολουθώντας την μοναδική ταυτότητα της επιχείρησης.

Η μελέτη για την ανακαίνιση του ιατρείου βασίζεται στις κατανόηση των επιθυμιών των γιατρών όλων των ειδικοτήτων, στις νέες τάσεις της εποχής και στην τεχνολογική εξέλιξη. Η ανθρωποκεντρική αντίληψη των διαγνωστικών κέντρων δίνει αξία στον άνθρωπο – ασθενή και στις ανάγκες του. Έτσι ο κάθε χώρος μελετάται χωριστά αλλά πάντα υπηρετώντας την γενική ιδέα της μελέτης.

Ο χώρος υποδοχής και αναμονής ανακαινίζεται δείχνοντας ιδιαίτερη μέριμνα στην ανανεωμένη θετική επίδραση που μπορεί να έχει στην ψυχολογία των ασθενών. Η άνετη, εργονομικά σχεδιασμένη και με πολλές θέσεις εργασίας ρεσεψιόν προδιαθέτει θετικά τον επισκέπτη για την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτησή του. Η ευελιξία της προστατεύει την ιδιωτικότητα των εργαζομένων, χωρίς όμως να τους αποκόβει από το κοινό. Το καθαρό και φιλόξενο περιβάλλον του χώρου αναμονής βοηθάει στην ψυχολογική ισορροπία του ασθενούς πριν μπει σε κάποιο εξεταστήριο. Τα πολλαπλά, ευρύχωρα, καλής ποιότητας καθίσματα και το ήρεμο περιβάλλον ψυχαγωγικού χαρακτήρα (τηλεόραση, σταντ περιοδικών κλπ) με τα ποικίλα οπτικά ερεθίσματα επιτρέπουν την άνετη αναμονή των ατόμων κάνοντας τον χρόνο να μοιάζει σα να κυλάει πιο γρήγορα. Έτσι μειώνονται τα αρνητικά συναισθήματα, το άγχος και η ανυπομονησία.

Στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων – εξεταστηρίων δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών με παροχές και αναμονές για την εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας. Κάθε αίθουσα διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα. Έτσι εξασφαλίζεται η καλή επικοινωνία γιατρού – ασθενούς σε ένα φιλόξενο περιβάλλον συμβάλλοντας στην ταχύτερη και αρτιότατη εξέτασή του.

Βασικό στοιχείο όλων των χώρων αποτελεί ο φωτισμός. Έπειτα από μια λεπτομερή μελέτη φωτισμού επιλέγονται τα κατάλληλα φωτιστικά σώματα για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ανάλογα με τις διάφορες λειτουργικές ζώνες, ο φωτισμός γίνεται πιο έντονος στην ρεσεψιόν αλλά διάχυτος και πιο απαλός στην αίθουσα αναμονής. Παράλληλα ειδικές κατασκευές με φωτισμό ανάδειξης τραβάνε το μάτι και την προσοχή των ατόμων.

Τέλος δεν θα μπορούσε από την ανακαίνιση του ιατρικού, διαγνωστικού χώρου να λείπει η εφαρμογή τεχνικών merchandising για την αύξηση της εμπορικότητας της επιχείρησης. Νέα πακέτα κάλυψης, νέες διαγνωστικές προτάσεις, η αγορά και χρήση ενός μηχανήματος τελευταίας τεχνολογίας και οτιδήποτε άλλο θεωρείται σκόπιμο στο κοινό δελεάζοντάς το να το επιλέξει. Τα γραφιστικά βοηθάνε στον άμεσο προσανατολισμό των ατόμων και στην σήμανση των χώρων. Συγχρόνως ενισχύουν τον επικοινωνιακό χαρακτήρα πετυχαίνοντας αισθητική και χρωματική αρμονία. Η οργανωμένη σκηνοθεσία των συνθέσεων και των προτάσεων παροχής υπηρεσιών είναι το καλύτερο εργαλείο για την ανάδειξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των διαγνωστικών κέντρων.

Με λίγα λόγια γίνεται αντιληπτό ότι η υψηλή εξειδίκευση των εργαζομένων στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων στο τμήμα αξονικής τομογραφίας, σε συνδυασμό με τους αναβαθμισμένους χώρους υψηλών προδιαγραφών φέρνουν τους πολίτες μέσα στην «Ιατρική Πρόληψη». Έτσι οι σύγχρονες μονάδες ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποκτούν κύρος και αξιοπιστία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών – ασθενών.

εισοδος διαγνωστικου

Η ανακαινισμένη είσοδος στο διαγνωστικό κέντρο

 

Αίθουσα για τις ψηφιακές μαστογραφίες

Leave Comment